Avastame koos: Okariin

Okrariini iidseks koduks peetakse Kesk-Ameerikat, kus seda on meisterdatud ja mängitud aastatuhandeid. Okariine valmistati savist, need olid keeruka disaini ja kujunditega, peegeledades käsitööliste asjatundlikkust.

19. sajandi itaalia muusik Giuseppe Donati leiutas Kolumbuse-eelsetest okariinidest inspireerituna selle instrumendi esimese Euroopa versiooni ja võttis kasutusele termini ocarina, mis tähendab “väike hani”.

Kaasajal on masstootmises ka plastikust valmistatud okariine ning pillide välimus on tagasihoidlik. Küll aga saab nendega jätkuvalt tekitada valju heli.

Kui kerge või raske on okariini mänguoskuste omandamine? Juhendi kohaselt on see lihtne. “Piisava harjutamise, aja ja pühendumise korral saate mängida lugematul hulgal helisid, mida see instrument suudab tekitada. Kuigi pilli on lihtne õppida, peaksite kõigepealt selgeks saama, kuidas okariini õigesti käes hoida.”

Kui on huvi teada saada, millised nägid välja iidsed okariinid, tasub külastada veebis Harvardi Ülikooli Peabody muuseumi kodulehte, kus on fotosid erinevatest muistsetest okariinidest.

https://peabody.harvard.edu/OE-ocarinas-americas#:~:text=Central%20America%20is%20an%20ancient,the%20Andes%20until%20European%20colonization.

 

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Scroll to Top